Wat is CrossFit?


CrossFit is een leuk en afwisselend kracht en conditieprogramma gebaseerd op functionele training en bewegingen. Het is een effectief core-strenght programma waarvan is bewezen dat het een zeer effectief en veilig programma is. Politie, brandweer en verschillende legeronderdelen in o.a. de VS, Australie en Canada hebben het CrossFit programma verkozen boven hun traditionele trainingsmethoden.

CrossFit werkt niet met apparaten omdat die je in geïsoleerde, kunstmatige bewegingen dwingen. We gebruiken juist functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken is. De natuurlijke bewegingen die we maken in het dagelijks leven zoals zitten, lopen, rennen, tillen, duwen, trekken etc. zijn de bewegingen die tijdens de oefeningen terugkomen in de training.

De trainingen kunnen aangepast worden aan de mogelijkheden en het niveau van de deelnemers. CrossFit is er dan ook voor iedereen, jong en oud. Het enige wat aangepast zal worden is het gewicht of de intensiteit, zodat iedereen zijn algemene fitheid verbetert zal worden.

CrossFit trainingen zijn altijd in kleine groepjes  en onder begeleiding van een CrossFit Level 1 trainer. Zo kunnen we ook van elkaar leren en daardoor nog sneller onze resultaten behalen die we graag willen bereiken.

CrossFit Culemborg is geen standaard sport- fitnesscentra, je zal er dan ook geen fitness toestellen tegen komen. Het gaat om de beweging die men maakt niet om de apparatuur.